Клімкіна обурила участь футбольної команди "Закарпаття" в одному чемпіонаті з "Л/ДНР"

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розкритикував участь футбольної збірної "Закарпаття" у чемпіонаті світу серед невизнаних і частково визнаних країн

Про це міністр закордонних справ повідомив у Facebook.

"Я дуже люблю футбол, але мене зовсім не радують спортивні "успіхи" команди із Закарпаття. Вважаю, що правоохоронні органи мали б зустріти команду з «дружнім» прийомом на Батьківщині та запитати, звідки у них фінансування, чиєю підтримкою користуються гравці та й взагалі поставити ще багато запитань", - заявив Клімкін.

Також своє обурення ситуацією висловив міністр молоді та спорту Ігор Жданов. Він заявив, що "сепаратизму не місце в українському спорті".

"Обурений участю так званої футбольної команди "Карпаталья" ("Закарпаття" - угорською) у самопроголошеному чемпіонаті світу серед невизнаних і частково визнаних країн. Не важливо який він і ким фінансується та підживлюється, чи зі сторони Росії, чи інших країн", - йдеться у повідомленні.

Обидва міністра закликали правоохоронців належним чином відреагувати на ситуацію. 

"Необхідно допитати гравців команди, а також детально проаналізувати діяльність депутата-організатора "Карпатальї" на предмет зазіхання на територіальну цілісність України та зв'язки із терористичними й сепаратистськими угрупуваннями", - додає Жданов.

Раніше повідомлялось, що футбольна збірна Kárpátalja, що з угорської перекладається як "Закарпаття", бере участь у чемпіонаті світу серед невизнаних і частково визнаних країн, автономій та етнічних команд.

У 2018 році збірну "Закарпаття" представляють виключно гравці з угорських ліг, однак серед них є і ті, які раніше грали в українських клубах.