"Всі АТОвці – покидьки": у Запоріжжі чоловік спровокував конфлікт із ветераном

У Запоріжжі нетверезий чоловік спровокував конфлікт із ветераном 93-ї бригади Микитою Фріцом, "причепившись" до його вишиванки

Про це повідомив сам ветеран на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, подія трапилася 9 червня. Чоловік приїхав до магазину, біля якого на парковці нетверезий місцевий житель почав нецензурно виражатися у бік ветерана та вишиванки, у яку він був вдягнутий. 

“П…с, вішати таких як ти, урод і вбивця, була б моя воля, всіх мразей завалив би”, – переказує Микита слова водія. 

Чоловік спочатку подумав, що ці слова були адресовані не йому, проте повертаючись із магазину, знову почув у свій бік лайку. Як виявилось, предметом невдоволення була саме вишиванка. Після цього між чоловіками зав'язалась сутичка, під час якої Микита почув запах алкоголю від свого супротивника. Ветеран викликав поліцію, а зловмисник вдався до втечі. 

Правоохоронці наздогнали "спринтер", на якому втікав чоловік та затримали його.

Діалог після затримання, а також незабаром у лікарні (куди Шапітковського повезли робити тест на сп’яніння), Микита зняв на відео, яке оприлюднив на сторінці. Чоловік підтверджував свої слова, заявивши, що “всі АТОвці – покидьки”, а “війну на Донбасу розв’язала Україна”.

Аналіз показав, що у крові водія “спринтера” було 2,9 проміле алкоголю. Під час проходження тесту він намагався втекти з лікарні.

Як повідомляє "Національний корпус Запоріжжя", зловмисником виявився місцевий житель Валентин Шепітовський, який працює водієм маршрутки у Запоріжжі і неодноразово поширював антиукраїнські настрої.