Синоптик розповіла, де найближчими днями пройдуть дощі

У понеділок, 11 червня, у південній та східній частинах України буде суха погода, а на заході пройдуть дощі, які в наступні дні поширяться у східному напрямку

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла синоптик Наталка Діденко.

"Температура повітря суттєво не мінятиметься, становитиме впродовж дня +24...+28°C, на півдні та на заході місцями до +30°C. У південній частині та на сході переважатиме суха повітряна маса - там вплив антициклону, суттєві опади малоймовірні. На заході та на півночі ситуація дещо інша. Вже сьогодні у західних областях очікуються грозові дощі, місцями сильні зливи, можливий штормовий поривчастий вітер. Завтра атмосферний фронт, який зумовлює такі опади, пошириться далі у східному напрямку", - сказала пані Діденко.

З поширенням атмосферного фронту дощі пройдуть у північних та частині центральних областей.

"У північних областях з'являться дощі та грози, можливо такж у центральних областях, крім Дніпропетровщини. Центральні області, які ближчі до півночі та заходу, отримають дощі, а в тих, що ближчі до сходу та півдня, суттєві опади малоймовірні" - пояснила метеоролог.

У Києві вже 12 червня вночі очікуються дощі з грозами, 12-13 червня дощі будуть періодичними і чергуватимуться із сонячними проясненнями. Температура повітря впродовж тижня суттєво не мінятиметься.