У Києві судитимуть банду "клофелінщиків", які збагачувались на чоловіках

У Києві поліцейські завершили досудове розслідування щодо банди "клофелінщиків", яка грабувала людей

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

Слідством встановлено, що зловмисники розпочали діяльність у квітні 2017 року. Керував угрупуванням 32-річний уродженець Молдови, який останнім часом жив на Київщині. Йому допомагали родичі і близькі знайомі.

Також, він долучив до оборудок двох чоловіків – 1991 та 1989 років народження. На цей час слідством доведено участь у вчиненні злочинів чотирьох жінок. 

Жінки знайомилися із чоловіками і пригощали їх напоями, у які заздалегідь підсипали лікарський препарат і видили потерпілих на вулицю, де підключалися їхні спільники.

"Організатор із водієм весь час знаходилися неподалік, тож були готові втрутитися у випадку, якщо виникне така необхідність. Після скоєного потерпілого без тями залишали на місці, а самі їхали до банкоматів – знімали готівку із рахунків обікрадених чоловіків", розповів слідчий Головного управління Національної поліції у Києві Микола Середа.

Згодом потерпілі потрапляли до лікарень, а один із них – помер на вулиці. Як засвідчила експертиза, смерть настала від комбінованого отруєння клозапіном та етиловим спиртом.

Найменший матеріальний збиток, завданий потерпілим, становить близько тисячі гривень, найбільший – понад 110 тисяч гривень. Загалом слідством встановлено, що у такий спосіб зловмисники збагатилися на майже 275 тисяч гривень.

У кінці травня Київська прокуратура скерувала до Голосіївського райсуду столиці кримінальну справу щодо цієї банди.

"П’ятьом учасникам організованого злочинного угрупування оголошені підозри у вчиненні групою осіб розбійного нападу та умисного вбивства з корисливих мотивів, за що їм загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Ще двом жінкам – за скоєння розбійного нападу - від восьми до п'ятнадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна. Матеріали направлені до суду", - наголосив Середа.

За іншими епізодами та іншими учасниками угрупування тривають слідчі дії.

На початку розслідування всі учасники групи були арештовані, згодом одна із жінок внесла заставу, інші суд обрав міру запобіжного заходу - домашній арешт. Але нещодавно правоохоронці знову затримали зловмисниць після скоєння розбійних нападів на чоловіків із використанням лікарського препарату. Їм оголосили про підозру у вчиненні ще 4 злочинів.