У Запоріжжі п'яний водій влетів у маршрутку, є загибла і 6 поранених

У Запоріжжі легковик Volvo влетів у мікроавтобус маршрутного таксі, внаслідок чого загинула одна людина, ще 6 госпіталізовані

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Аварія сталася 10 червня близько 13:20 по вул. Карпенка Карого. За даними поліції, правила дорожнього руху порушив водій легковика - він не дотримався  правил проїзду перехресть. Правоохоронці встановили, що водій-правопорушник перебував у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. Його затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Від зіткнення мікроавтобус Mersedes-bens, задіяний у пасажирських перевезеннях, перекинувся на бік. Під час пригоди в салоні маршрутки перебували 10 пасажирів і водій.

Госпіталізовані - водій мікроавтобуса 1959 року народження, його пасажирка 1950 р. н., водій Volvo 1970 року народження та його пасажири чоловіки 1996 та 1980 років народження і жінка 1992 року народження. Загибла - пасажирка маршрутки 1960 року народження.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.