В Україні створили "Інститут здоров'я рослин". Новини компанії

В Україні функціонуватиме "Інститут здоров'я рослин", який стане науковою платформою для досліджень в аграрній галузі

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Погана родючість ґрунту, низький врожай, деградація земель - з такими проблемами щороку стикається частина аграріїв. Причиною може бути будь що - неякісні мінеральні добрива, засоби захисту рослин чи вода. Виявити корінь зла відтепер селянам стане легше. В Черкасах відкрили “Інститут здоров'я рослин”. Він стане науковою платформою для досліджень в аграрній галузі.

“Ми хочемо, щоб наші аграрії вирощували гарні якісні врожаї і, найголовніше, щоб ці врожаї були безпечні для нас і для наших дітей. Той чорнозем, яким колись всі пишалися, він поступово перетворюється чи на пісок, чи на вату, в якій може рослина рости тільки за рахунок великої кількості добрив. І тому ми хочемо змінити просто ставлення аграріїв до нашої землі", - наголосив власник групи компаній "UKRAVIT" Віталій Ільченко.

Засновником інституту стала група компаній “Укравіт”. Дослідження проводитимуть у лабораторіях — для цього закупили сучасне світове обладнання. Аграрії можуть отримати розгорнутий аналіз ґрунту за майже 80-ма показниками. І на основі цих рекомендацій та досліджень ефективніше обробляти землю.

"Дуже сучасне і чутливе обладнання, яке дозволяє визначати нам такі дуже важливі компоненти, як вміст пестецидів. Можна складати історію поля вже за минулим часом, тобто через рік можна визначити, що туди вносилося", - зауважив завідувач сектором НДІ “Інститут здоров'я рослин” Олександр Глущенко.

"На це обладнання є дуже багато напрацьованих десятиліттями методик. Тому висококласне обладнання, сильні фахівці; зрозуміло, що потрібно вчитися, в кожній спеціальності є нові речі. Але люди вчаться, можуть робити роботу, і я впевнений, що все буде в порядку", - підсумував консультант, кандидат хімічних наук Володимир Малиновський. 

Заклад співпрацюватиме із зарубіжними науково-дослідними інститутами та аналітичними лабораторіями. Та об'єднає відомих вітчизняних вчених галузі для проведення галузевих досліджень. А впродовж року засновники планують відкрити представництва у всіх регіонах України.