Хакер з Маріуполя робив кібератаки на пульт охоронних підприємств

Співробітники департаменту кіберполіції Національної поліції затримали 29-річного жителя Маріуполя за підозрою в організації DDOS-атак на охоронні підприємства в Запоріжжі та Маріуполі

Про це йдеться в повідомленні прес-служби кіберполіції.

За даними відомства, підозрюваний протягом останніх 2 місяців з допомогою шкідливого програмного забезпечення несанкціоновано втручався в роботу комп'ютерних систем охорони приватних підприємств.

Зловмисник здійснював DDOS-атаки на маршрутизатори підприємств. Для цього він використовував вразливість обмеженого функціоналу роутерів і атакував відкриті порти.

Шляхом навантаження на роутер блокувався доступ обладнання підприємств до мережі Інтернет, що робило неможливим моніторинг та віддалене управління обладнанням близько 3 тис. абонентів підприємств у Запорізькій і Донецькій областях.

Через це на центральний пульт охорони не надходили сигнали про допомогу, і клієнти відмовлялися від послуг підприємства.

Кіберполіцейські встановили, що атаки здійснювалися з Маріуполя.  Ведеться розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу.