На Черкащині жінка намагалась продати власне немовля за 140 тисяч

Правоохоронці Черкаської області затримали породіллю, яка намагалась продати свою дитину за 140 тисяч гривень

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Інформація про намір продажу матір'ю новонародженої дитини надійшла до поліції у лютому 2018 року. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за статтею "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини”.

Поліцейські встановили, що 29-річна породілля вже має на вихованні двох малолітніх дітей віком шести та восьми років. Відтак жінка вирішила продати немовля, аби покращити своє матеріальне становище.

"Вона підшукувала клієнтів серед своїх знайомих. Коли жінка знайшла сімейну пару, яка погодилась придбати дитину, породілля домовилась з ними про зустріч. Свою новонароджену дитину мати оцінила у 140 тисяч гривень", - повідомив заступник очільника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України Ігор Малахов.

Правоохоронці затримали жінку поблизу лікарні в момент передачі дитини та отримання коштів. Наразі дитина перебуває в Черкаській обласній лікарні.

Тим часом зловмисницю затримано в порядку 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення жінці про підозру. Їй загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.