Черкащина: четверо депутатів місцевих рад разом з дружинами побили подружжя через зауваження

На Черкащині четверо депутатів місцевих рад, їхні дружини і колишній міліціонер побили подружжя за зауваження про розпиття алкогольних напоїв у громадському місці

Про це йдеться у сюжеті ТСН

Наразі побиті перебувають у стаціонарі, а депутати свою вину заперечують. Навіть більше – депутат обласної ради, що раніше очолював медичну комісію області, стверджує, що його дружині зламали щелепу одразу в двох місцях. Але у довідці немає ні дати, ні прізвища лікаря. 

"Потерпілла Інна три дні не встає з ліжка у палаті інтенсивної терапії відділення неврології. Їй важко говорити, її побили депутати селищної та районної ради міста Христинівка", - йдеться у сюжеті.

За словами Костянтина, чоловіка потерпілої, він разом із дружиною зробив зауваження компанії, яка розпивала алкогольні напої у центрі міста.

"Люди відповіли агресивною поведінкою, а потім дружина депутата обласної ради почала бити мою дружину", - говорить чоловік.

Відео виклав в мережу Костянтин. На ньому видно, що у парк заїхала компанія на дорогих авто і накрила стіл для святкування. Учасниками дійства були депутати районної ради Анатолій Бордун та Віталій Паламарчук, міськради - Євген Кулібаба та обласної ради - Олег Баштан. 

Цивільна дружина Баштана Олена Шевчук почала бити Інну, яка знімала все на відео. Після цього зав'язалася бійка. Поки Костянтин відбивався від чоловічої частини компанії, Інну били жінки. Переважно по голові. Після цього до жінки підійшов колишній міліціонер Коломієць та вдарив по обличчю, від чого та знепритомніла. 

У лікарню чоловіка з дружиною доставили одночасно разом з дружиною депутата Оленою Шевчук, яка почала собі вигадувати діагнози. 

Лікарі оцінили стан подружжя як середньої тяжкості, тоді як стан Олени визначити не змогли.  За три дні чоловік Шевчук - депутат Олег Баштан стверджував, що дружині зламали нижню щелепу у двох місцях.

"Їй зробили вже операцію, у неї перелом щелепи. Усі документи ви отримаєте", - зазначив Баштан.

Те, що на відео жінка мала цілі зуби та могла нормально посміхатися, депутат пояснює тим, що вона - "мужня людина і патріотка".

Також Баштан сказав, що у парку була не пиятика, а фестиваль. 

"Мета якого - щоб наші діти росли ідентифіковані як українці, щоб любили Україну, щоб знали свій етнос, культуру", - говорить Баштан. 

Голова районної ради Анатолій Бордун цю версію поділяє. І зазначає, що у той день пили лише лимонад та мінеральну воду.

Поліція Христинівки відкрила три кримінальні провадження. Одне - за заявою від Інни Патрикаєвої, інші - від депутатів.