Київський коп передавав арештоване майно третім особам: Збитків на 1,8 млн грн

Слідчому київської поліції, який незаконно передав арештоване майно на суму майже 1,8 млн грн стороннім особам, повідомили про підозру

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва. 

"Прокуратурою м.Києва повідомлено про підозру слідчому відділу Оболонського УП ГУ ПП в м.Києві, який перевищуючи свої службові повноваження, протиправно передав арештоване майно третім особам, завдавши понад 1,8 грн збитків компанії-власнику", - йдеться у повідомленні.

Як з’ясувалося, до поліцейського, який проводив розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на отримання суми бюджетного відшкодування службовими особами, звернулись з пропозицією незаконного заволодіння арештованим майном, що фігурувало у вказаному провадженні.
 
У подальшому, дотримуючись заздалегідь розробленого плану та маючи на руках дозвіл суду лише на огляд майна, слідчий безпідставно вилучив зі складу 42 дерев’яних ящики з обладнанням для газоперекачувальних агрегатів, що належали приватній компанії, та передав їх третім особам.
 
За результатами проведення судової товарознавчої експертизи, приватній компанії завдали збитків на суму майже 1,8 млн гривень.
 
На даний час правоохоронцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.