На Хмельниччині продавали сурогатний алкоголь під виглядом відомих брендів

У Хмельницькій області співробітники СБУ блокували незаконне виробництво та збут фальсифікованого алкоголю з недоброякісної сировини

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що четверо жителів Кам’янець-Подільського організували виробництво контрафактних алкогольних напоїв під виглядом марок відомих брендів. Підпільний цех з виготовлення фальсифікату вони обладнали в одному з покинутих складів.

Готову «продукцію» вони розливали у так звані ПЕТ-пляшки різної ємності та пакети bag-in-box. Підроблену горілку ділки збували на території регіону через довірених осіб.

Під час санкціонованих обшуків у підпільному цеху вилучено майже 5 тисяч літрів етилового спирту і 2 тисячі літрів фальсифікованого алкоголю, а також близько 50 коробів контрафактних тютюнових виробів. Вартість вилученого за цінами чорного ринку становить майже 2 млн грн.

Зловмисникам оголошено про підозру в скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 28( Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою), ч. 1, 2, 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) ККУ. Тривають слідчі дії.