"Укрзалізниця" підвищуватиме ціни на квитки залежно від пікових періодів

Укрзалізниця підвищуватиме ціни на пасажирські перевезення залежно від пікових періодів, коли багато людей користуються послугами компанії

Про це повідомили в "УЗ", передає УНІАН

Йдеться про те, що вартість квитків на незначну суму підвищуватимуть без узгодження з міністерствами та Державною регуляторною службою. Такі повноваження дає наказ Міністерства інфраструктури України від 23 березня 2012 року. 

"Наказом №170 Міністерства визначені 13 різноманітних календарних періодів, які будуть впливати на вартість проїзду. Наприклад, влітку діє коефіцієнт 1,07, тоді квитки дорожчатимуть на 7%, а у певні періоди діє коефіцієнт менше 1", - йдеться у повідомленні держкомпанії. 

Прес-служба УЗ надала таблицю коефіцієнтів індексації. Згідно їй, найвищі коефіцієнти індексації знаходяться у період з 25 по 30 грудня - 1,1. Тобто, вартість квитків дорожчає на 10%. Влітку дорожчає 7%.

Також, найнижчі коефіцієнти індексації припадають на 31 грудня - 0,7 та на 9 травня - 0,8. 

Зазначається, що на ціну квитка впливає і день тижня, у який пасажир збирається їхати. Ці коефіцієнти стосуються також всіх категорій вагонів, крім приміських потягів. Так, коефіцієнти регулювання вартості проїзду у понеділок, четвер, суботу складають 1,0. У вівторок та середу - 0,9. У п'ятницю та неділю - 1,1.

Водночас у потягах "Інтерсіті+" коефіцієнт регулювання вартості проїзду за днями тижня незначно відрізняється. У понеділок, вівторок та середу - 1,0. У четвер та суботу - 0,9. У п'ятницю та неділю - 1,1.