Росія має вивести війська та звільнити політв'язнів, - заява ПА України та Польщі

Парламентська асамблея України і Польщі закликала Росію негайно припинити агресію і звільнити українських політв’язнів

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками X засідання Парламентської асамблеї двох країн, повідомляє "Укрінформ".

Таким чином, за результатами засідання 12 червня, сторони закликають Росію негайно припинити збройну агресію проти України, у тому числі припинити окупацію Криму та Донбасу.

"(Країни, - ред.) висловлюють серйозну стурбованість відсутністю прогресу щодо припинення збройної агресії Росії проти України, яку Росія свідомо продовжує",- вказано у документі.

Також у заяві закликають світову спільноту посилити тиск на країну-агресора, яка "cвоїми агресивними і протиправними діями створює серйозну загрозу для міжнародного миру та безпеки", а також вимагають "звільнити громадян України, безпідставно ув'язнених в російських тюрмах".

Тим часом Росія повинна вивести свої війська та озброєння з окупованих територій, припинити атаки на представників СММ та припинити фінансування й озброєння своїх окупаційних адміністрацій.

"Обидві країни вважають, що “Північний потік-2” є політичним проектом, який загрожує не тільки європейській енергетичній безпеці, але також солідарності на європейському континенті”,- підсумували у заяві.