Стало відомо, як проголосувала Україна на виборах господарів ЧС-2026 з футболу

У ФІФА повідомили, за кого проголосували делегати національних федерацій під час виборів місця проведення чемпіонату світу з футболу 2026 року

Представник України віддав свій голос за спільну заявку США, Канади та Мексики, яка у підсумку й перемогла на виборах, повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Федерація футболу України бойкотувала конгрес ФІФА у Москві, проте делегувала право голосу тимчасово повіреному України у Росії Руслану Німчинському, аби убезпечитися від можливих санкцій з боку міжнародної федерації.

США, Канаду та Мексику підтримали 134 національні федерації, заявка Марокко набрала 65 голосів. Утрималися Куба, Іспанія та Словенія, а Іран участі у виборах не брав.

Чемпіонат світу з футболу у 2026 році стане найбільшим у історії та збере 48 команд. Матчі відбуватимуться одразу у 23 містах - мексиканських Мехіко, Гвадалахарі, Монтерреї, канадських Едмонтоні, Торонто, Монреалі, та американських Нью-Йорку, Філадельфії, Балтіморі, Вашингтоні, Бостоні, Цинциннаті, Нешвіллі, Атланті, Орландо, Маямі, Х'юстоні, Далласі, Лос-Анджелесі, Сан-Франциско, Денвері, Канзас-Сіті, Сіетлі.