Український аграрний експорт до ЄС збільшився на $145 млн

За січень-квітень 2018 року аграрний експорт до країн ЄС зріс на $145 млн порівняно з 2017 роком та становив $1,9 млрд

Про це розповіла заступниця міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає Урядовий портал.

За перші чотири місяці 2018 року зовнішньоторговельний обіг аграрними та харчовими товарами між Україною та країнами Європейського Союзу збільшився майже на 14% порівняно з аналогічним періодом минулого року та склав $2,8 млрд

"На сьогодні вже повністю вичерпані основні імпортні тарифні квоти ЄС на український мед, солод та пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний та яблучний соки, кукурудзу, пшеницю та борошно”, - підкреслила заступниця міністра.

Найбільшим попитом у європейських споживачів користуються такі українські продукти як зернові злаки, їх експорт до ЄС за даний період склав $749,5 млн, олії - $370,9 млн, насіння олійних культур - $194,3 млн, залишки і відходи харчової промисловості - $177,2 млн, м'ясо і харчові субпродукти свійської птиці - $76,4 млн.

За словами заступника Міністра, загальний український аграрний та харчовий експорт до усіх країн світу за 4 місяці 2018 року cклав майже $6 млрд. А найвагомішу частку в товарній структурі експорту займають зернові культури - 37%, рослинні олії - 26,1% та насіння олійних культур - 9%.