56 візових центрів України з'явиться у різних куточках світу до серпня. Список

У період з 15 червня до 1 серпня у різних куточках світу розпочнуть роботу нові українські візові центри, які надаватимуть послуги іноземцям у сфері прийому клопотань при оформленні віз для в’їзду в Україну

Про це повідомляє прес-центр Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Зазначається, що інформацію про дати відкриття кожного з центрів буде розміщено на веб-сторінках відповідних українських посольств та консульських установ. 

Іноземці, які проживають у країнах розташування центрів, зможуть подати документи для оформлення українських віз у зручному форматі та, за бажанням, отримати низку додаткових послуг.

Серед цих послуг виготовлення фотокарток, переклад та копіювання документів, оформлення полісів медичного страхування, кур’єрські послуги, СМС-інформування, обслуговування у залах підвищеного комфорту тощо.

На центри покладається технічний супровід візових досьє та надання сприяння заявникам, а безпосереднє прийняття рішень про оформлення/відмову в оформленні віз здійснюватимуть, як і раніше, консули України у відповідних закордонних дипломатичних установах.

Географія розташування 56 візових центрів: