Київ розраховує на допомогу США у розблокування Угорщиною засідання комісії "Україна-НАТО"

Заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль переконана, що без допомоги США буде важко зняти блокаду засідання комісії "Україна-НАТО"

Про це вона сказала в ефірі "5 каналу".

"Блокада Будапештом засідання комісії "Україна–НАТО" продовжується, попри критику членів НАТО і країн ЄС. Тут же також є питання компромісу.

Компроміс досягнуто щодо проведення 22 червня спільної зустрічі міністрів освіти і закордонних справ, присвяченої питанню розвитку відносин України й Угорщини, і що нам треба робити, аби вони покращилися, щоб не було проблем на різних міжнародних майданчиках", - повідомила Зеркаль.

Читайте також: Угорська атака проти України захлинулася

"Водночас міністр освіти Лілія Гриневич зустрічалася з громадами, вони погоджували план. Звичайно, вони не можуть ухвалити самостійно рішення, бо громада існує від фінансових ресурсів, які їм надають з Будапешту", - додала вона.

"Ми розраховуємо, що в цій площині допомога США є істотною, особливо що стосується діалогу з угорцями. Бо без медіаторства ми навряд чи зможемо зняти блокаду", - наголосила заступник міністра.