Меркель та голова МВС не змогли домовитися щодо міграційної політики

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та міністр внутрішніх справ Хорст Зеєгофер не змогли домовитися щодо міграційної політики країни напередодні зустрічі прем’єр-міністрів всіх федеральних земель

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Минулої ночі кризові переговори між Меркель та Зеєгофером, а також прем'єр-міністром Баварії Маркусом Сьодером, прем'єр-міністром землі Гессен Фолькером Буффьє закінчилися без прориву. 

Переговори відбулися напередодні зустрічі Меркель та лідерів федеральних земель 14 червня, де міграційна політика є одним із головних питань. "Генеральний план" щодо міграції, який мав представити у вівторок Зеєгофер, відклали, як повідомляється, через опозицію Канцелярії канцлера. 

Основна суперечка між Зеєгофером та Меркель, партії яких перебувають у коаліційному уряді з соціал-демократами, полягає в тому, що глава МЗС вимагає дозволу для прикордонних земель, таких як Баварія, відмовляти шукачам притулку, якщо вони зареєструвалися в іншій державі ЄС або якщо у Німеччині їм вже відмовляли у притулку.

Меркель, однак, прагне уникнути односторонніх кроків Німеччини, які можуть роздратувати інші країни-члени ЄС та ще більше послабити зусилля, спрямовані на спільну міграційну політику для всього ЄС. 

Канцлер запропонувала Зеєгоферу та Сьодеру компроміс, запропонувавши двосторонні угоди між країнами ЄС, які найбільше постраждали від напливу мігрантів та шукачів притулку, таких як Італія та Греція.