Росія на переговорах у Мінську знову вимагає "особливий статус Донбасу"

Для звільнення українських полонених Росія вимагає включити в списки на обмін росіян і також наполягає на "особливому статусі Донбасу"

Про це заявив повпред РФ в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов після переговорів у Мінську, передає ТАСС.

"Для реалізації завдання обміну за принципом "всіх на всіх" російська делегація наполягає повернути в список осіб для обміну громадян Росії, утримуваних українською стороною", – заявив він.

Зазначимо, що Україна не раз пропонувала повернути громадян РФ, але Росія не погоджується на обмін 23 засуджених росіян на українських політичних в'язнів.

Російська делегація відкинула українські пропозиції щодо виконання безпекової складової Мінських домовленостей. Гризлов у відповідь нагадав про умови Москви щодо врегулювання конфлікту через так званий особливий статус Донбасу.

"Особливий статус Донбасу і амністія учасникам конфлікту з обох сторін залишаються безальтернативними заходами щодо врегулювання ситуації. Росія закликає Україну розпочати обговорення політичного врегулювання конфлікту", – додав Гризлов.

Також стало відомо, що президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким знову призначив своїм помічником Владислава Суркова, повідомляє Интерфакс. Сурков продовжить "займатися врегулюванням конфлікту на сході України", заявив журналістам прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.