Розробники Adblock запустили сервіс по боротьбі з фейковими новинами

Компанія Eyeo, яка займається розробкою розширень програми для блокування інтернет-реклами Adblock Plus, почала тестувати новий сервіс Trusted News, націлений на боротьбу з фейковими новинами

 Про це пише Tech Crunch.

Сьогодні додаток Trusted News існує лише в бета-версії для браузерів Chrome. З його допомогою користувачі зможуть розділяти фейкові новини і справжні - перевірені джерела позначатимуться зеленої галочкою.

Також розширення після установки буде відображати невелике вікно з описом сайту і його рейтингом - "надійний", "шкідливий", "клікбейт", "сатира", "невідомий" і "користувальницький контент".

Оцінка джерела дається на основі даних, які збираються з величезної кількості рейтингів і сервісів. В майбутньому розробники планують налагодити роботу сервісу через блокчейн Ethereum, що дозволить децентралізувати процес оновлення бази даних.

Крім того, Eyeo випустить токени MetaCert для нагородження активних користувачів, щоб підвищити мотивацію людям залишати відгуки про сайти, а також ставити оцінки. Розробники також кажуть, що не монетизуватимуть проект і не будуть створювати списки "білих сайтів", які не враховуватимуться в рейтингу.

На жаль, поки що програма не "впізнає" більшість українських ресурсів і наразі здебільшого орієнтована на англомовну аудиторію.