На Запоріжжі у оздоровчому комплексі отруїлося 28 дітей та 2 дорослих

На Запоріжжі у оздоровчому комплексі "Маяк" зафіксували спалах кишкової інфекції. Постраждало 28 дітей та 2 дорослих

Про це повідомляє Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що ввечері 14 червня із скаргами на розлад шлунку до медпункту табору звернулося 30 людей. Стан хворих був легкого та середнього ступеню важкості.

Для встановлення причин спалаху інфекції проводять санітарно-епідеміологічне розслідування та обстеження закладу. Організований медогляд усіх дітей та персоналу.

Згідно із повідомленням, при обстеженні оздоровчого комплексу зафіксували низку порушень вимог санітарного законодавства.

Зокрема, у закладі відсутнє проточне гаряче водопостачання для миття рук, не створені умови для миття внутрішньоцехового обладнання та ємності для третіх страв, перспективне двотижневе меню не дотримується.

Крім того, в комплексі нерегулярно ведеться журнал бракеражу сирої продукції, порушується технологія приготування страв і обробки овочів, не дотримуються вимоги підготовки сировини.

"Після надходження скарг на погане самопочуття був організований медогляд всіх дітей і персоналу. Точний діагноз і джерело отруєння встановлюються", - додають у повідомленні.

На території дитячого оздоровчого закладу також організований відпочинок 85 дорослих — страви для них також готуються у харчоблоці табору.