Нова система електронних чеків зекономить підприємцям 2,5 млрд, - Гройсман

Запровадження нової системи обліку розрахункових операцій (через електронні чеки за допомогою планшетів чи смартфонів) дозволить підприємцям зекономити не менше 2,5 млрд грн

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, інформує "Урядовий портал".

"За три місяці система в пілотному режимі запрацює. Це дасть можливість зменшити витрати підприємців. Раніше 2,5 млрд грн підприємці витрачали на обслуговування апаратів", - сказав Гройсман.

У червні уряд схвалив опрацьовану з діловими колами ініціативу спрощення реєстраторів розрахункових операцій. Раніше вартість ПО для реєстраторів становила від 4 до 20 тис. грн, а щомісячне обслуговування – не менше 200 грн. Підтвердження операції – паперовий чек, який вклеюють у касові книги. При цьому потрібні численні заяви, додатки і документи і не менше 5 днів часу на оформлення звітів.

Ключова відмінність нової системи- он-лайн реєстрація через телефон або планшет, відсутність підтверджуючих документів, відсутність абонплати. Електронний чек з QR-кодом буде автоматично вноситися в реєстр, доступний в електронному кабінеті платника податків.

Для обробки даних ДФС планує використовувати два дата-центри. Запропонована система легко інтегрується з іншими системами ДФС та бухгалтерськими програмами.