Під час "Маршу рівності" порядок забезпечуватимуть 5 тис поліцейських та нацгвардійців

17 червня у Києві під час проведення "Маршу рівності" правопорядок забезпечуватимуть 5 тисяч поліцейських та нацгвардійців

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

"Задля належного забезпечення правопорядку залучать близько 5 тисяч поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що хода розпочнеться з перетину вулиць Володимирської та Богдана Хмельницького, і рушить до площі Льва Толстого.

Також, для безпеки встановлять загороджувальні турнікети та фільтраційні кордони. Тобто діятимуть стаціонарні контрольно-пропускні пункти з металошукачами і пропускним режимом. Зокрема, правоохоронці вибірково перевірятимуть документи та вміст сумок учасників маршу.

Окрім того, 17 травня працюватимуть 9 груп швидкого реагування та чергуватимуть 2 посилені слідчо-оперативні групи. Також, залучатимуть кінних вершників поліції, вибухотехніків та кінологів зі службовими собаками. У посиленому режимі працюватиме ситуаційний центр та групи документування.

Наразі правоохоронці проводять превентивні заходи: спілкуються як із організаторами, так і з противниками маршу. Поліція постійно здійснює моніторинг соціальних мереж на предмет виявлення заяв чи закликів до радикальних дій та перевіряє інформацію про можливі провокації.