Порошенко підписав закон про дипломатичну службу

Президент Петро Порошенко підписав закон №7322 "Про дипломатичну службу"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Під час підписання він зауважив, що щиро вірить в те, що сьогодні український дипломат є настільки ж важливим, як і український воїн.

"Ефективна дипломатична служба – те, чого потребує сьогодні держава. Переконаний, що новий Закон "Про дипломатичну службу" зробить вітчизняну дипломатичну службу передовою, ефективною, озброєною, захищеною та європейською", - наголосив Порошенко.

Зазначимо, що Верховна рада 7 червня схвалила раніше ветований головою держави законопроект №7322 "Про дипломатичну службу" з пропозиціями Порошенка.

Раніше Порошенко наклав вето на прийнятий ВР закон "Про дипломатичну службу", зокрема, через норми про обов'язкові консультації Міністерства закордонних справ України у парламентському комітеті у закордонних справах перед призначенням послів України. 

У новій редакції закону про дипслужбу нардепи передбачили, що МЗС обов'язково проводитиме консультації у профільному комітеті ВР перед внесенням президенту представлення щодо призначення посла або голови місії при міжнародній організації.

На думку президента, дане положення необхідно виключити із закону, оскільки воно не відповідає Конституції України, не погоджується із законом про комітети ВР та не враховує правові позиції Конституційного суду України.