"Київтеплоенерго" подало до суду на "Нафтогаз" щодо постачання газу для столиці

"Київтеплоенерго" звернулося до Господарського суду Києва із позовом до "Нафтогаз України" щодо визнання укладеними договорів про постачання природного газу

Про це повідомляє КМДА.

22 березня Кабмін зобов’язав "Нафтогаз України" забезпечити Київ постачанням природнього газу. Чинне законодавство України не дозволяє НАК "Нафтогаз України” відмовити “Київтеплоенерго” в укладенні договорів постачання природного газу.

“Позиція міста незмінна: необхідно негайно укласти угоду на постачання газу та повернути людям гарячу воду, і паралельно з цим, у форматі предметних переговорів, врегулювати проблему заборгованості. На сьогодні досі остаточно не визначена сума боргу "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз", частина цієї суми є предметом судового розгляду, тому передача цих боргів навіть теоретично неможлива", - повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, непоступливість "Нафтогазу" у питаннях життєзабезпечення міста і нерозуміння масштабних негативних наслідків, до яких призведе відсутність газопостачання, може перетворитися на надзвичайну ситуацію регіонального масштабу.