У США взяли під варту екс-радника Трампа та Януковича Манафорта

Федеральна суддя дозволила взяти під варту колишнього очільника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта

Про це повідомляє Reuters.

Суддя Емі Берман скасувала умови щодо застави для Пола Манафорта. Це означає, що колишній голова кампанії президента США Дональда Трампа проведе час у в'язниці, поки триватиме розгляд його кримінальної справи.

Зазначається, що таке рішення суд ухвалив після звинувачень прокурорів у тому, що Манафорт та його спільник намагалися вплинути на свідків у цій справі.

Судове засідання у його справі заплановане на вересень, ще одне, яке стосується пов'язаних звинувачень у Вірджинії, заплановане на липень.

  • Манафорт звинувачується в зв'язку з його лоббістською роботою для проросійського колишнього президента України Віктора Януковича в період перед початком його роботи керівником кампанії Трампа в середині 2016 року.
  • Звинувачення проти Манафорта включає змову з метою відмивання грошей, змову з метою обману уряду США і відмову від реєстрації в якості лоббіста іноземного уряду.
  • Колишній зять Пола Манафорта погодився на угоду зі слідством в рамках розслідування про можливе російське втручання в президентські вибори в США.