Римо-католицькі єпископи України закликають заборонити Марш рівності

Конференція єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні звернулася з пастирським зверненням до української влади усіх рівнів і до вірян з приводу анонсованого на 17 червня проведення Маршу рівності у Києві

Раніше подібні звернення оприлюднювали УПЦ КП, УПЦ МП, адвентисти та інші релігійні конфесії, повідомляє РІСУ.

"З прикрістю мусимо констатувати факт, що не зважаючи на численні звернення громадян України, церков, громадських організацій та вірян... деякі представники влади піддалися зовнішнім чинникам впливу і надали свій дозвіл та сприяння на проведення так званого Маршу рівності. Проведення подібних заходів - це публічна та відверта пропаганда гріха, яка деструктивно впливає на українські родини, зокрема на молоде покоління. Марш рівності- – це реклама гріха і провокування до гріха", - йдеться у зверненні католицьких єпископів України. 

Єпископи заявляють, що станом на сьогодні понад 40 місцевих рад з 16 областей України написали звернення, де є вимога "заборонити пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі "маршів рівності", "прайдів", "гей-парадів", "«фестивалів квір-культури" тощо, ухвалити закон України "Про заборону пропаганди гомосексуалізму".