Євродепутатка Гармс високо оцінила працю поліції під час Маршу рівності

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс вважає, що Марш рівності, організований ЛГБТ-спільнотою в Києві в неділю, отримав цілковиту підтримку державних інституцій і високо оцінила роботу правоохоронних органів України

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я думаю, що це був "прайд", який отримав повну підтримку державних інституцій. Київська поліція і Нацполіція охороняли порядок дуже професійно", – сказала вона журналістам у неділю в Києві після завершення "Маршу рівності".

Євродепутат також зазначила, що марш відбувся під егідою плюралізму та рівності прав.
Зі свого боку представник організації "КиївПрайд" Руслана Панухник розповіла журналістам, що за її оцінкою у Марші рівності взяли участь 5-6 тис. осіб.

"Це вдвічі більше, ніж минулого року. Все минуло без ексцесів, поліція забезпечила порядок, а наші волонтери забезпечили рух самої колони. Зараз учасники і учасниці роз'їхалися", – розповіла вона.

Водночас Р.Панухник зазначила, що організатори мають намір моніторити ситуацію в Києві до кінця дня, "щоб розуміти, що все закінчилося безпечно".

Наразі більшість учасників заходу вже розійшлися і правоохоронці готуються відновити перекритий з 18:00 суботи рух автотранспорту в частині міста за маршрутом прямування колони, а також довколишніми вулицями.