Денісова обговорила з російським омбудсменом першу зустріч з в’язнями

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зустрілась з російським омбудсменом, щоб обговорити можливість синхронності перших відвідувань

Про це повідомляє Людмила Денісова у Facebook.

18 червня Денісова зустрілась із Уповноваженим РФ Тетяною Москальковою.

"Обговорили можливість синхронності перших наших відвідувань. Подальші наші візити ми проводитемо вже в різний час", - зазначила український омбудмен.

Повідомляється, що під час зустрічей Уповноважені перевірять умови утримання в’язнів, а також переконаються в тій інформації, що надавали одне одному в листах.

"Дати візитів ще обговорюємо", - додала Денісова.

Нагадаємо, 14 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму за політичними статтями. Разом з Сенцовим стали відмовлятися від їжі ще троє українських бранців Кремля: кримчани Олександр Кольченко та Володимир Балух, а також військовий Олександр Шумков. Потім Кольченко припинив голодування.

  • 15 червня Уповноважений з прав людини Людмила Денісова прибула до колонії, де утримують українського політв'язня Олега Сенцова. Однак її так і не пустили до Сенцова. 
  • Обмудсмен Росії Москалькова в коментарі одному з російських видань заявила, що Денісову не пустили до Сенцова нібито через порушення домовленостей.
  • 18 червня Уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову знову не пустили до українця Романа Сущенка та інших політв'язнів, яких утримують у Лефортово.