Польща хоче ускладнити будівництво "Північного потоку" завдяки законодавству ЄС

У польському уряді вимагають пришвидшити роботу над змінами у газовій директиві Євросоюзу, яка ускладнює будівництво російського газогону "Північний потік-2"

Про це заявив віце-міністр енергії Польщі Міхал Куртика, повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що у Варшаві вимагають пришвидшити роботу над змінами у газовій директиві Євросоюзу, яка ускладнює будову газопроводу. Зокрема, Болгарія раніше гальмувала цей процес, адже керувала роботою ЄС у цьому питанні в першому півріччі. 

Втім, вже наприкінці червня змінами у газовій директиві повинні зайнятися посли Європейського Союзу. Понад те, починаючи з 1 липня, Австрія візьме на себе президентство в ЄС. Польський урядовець зауважив, що австрійська влада під час цього має бути об'єктивною.

"Це увінчення важкої, кропіткої і багатомісячної праці польських дипломатів. Країна-президент (Австрія) повинна поводитися нейтрально. Ми будемо нагадувати, що керування працями ЄС повинно бути транспарентним і викликати довіру", - наголосив Куртика.

Документ передбачатиме, що усі газогони, зокрема імпортні, які пролягають морським шляхом, будуть підпадати під законодавство ЄС.