Disney попереджає: перегляд "Суперсімейки 2" може викликати епілептичний напад

Незабаром після прем'єри мультфільму "Суперсімейка 2" 15 червня концерн Disney випустив офіційне попередження про те, що деякі сцени з мультфільму здатні викликати напади

Про це пише CBC News.

Так, сцени, що включають в себе безліч яскравих спалахів світла, здатні викликати напади у людей, які страждають на епілепсію, припадочні розлади або мають підвищену світлочутливість.

Компанія попередила про небезпеку після коментарів глядачів:

"Друзі, які мають епілепсію або чутливі до світла, будьте обережні при перегляді "Суперсімейки-2", - написав один з користувачів Twitter. "У мене, на жаль, була проблема, і я не хочу, щоб це відбулося з кимось іншим".

"Просто побачив "Суперсімейку-2". Це було приголомшливо! Однак у когось в нашому театрі був епілептичний припадок через деякі візуальні ефекти. Будьте обережні", - попередив інший користувач.

Вероніка Льюїс попросила Disney попередити майбутніх кіноглядачів.

"Я не закликаю бойкотувати "Суперсімейку-2" або змінити фільм. Це дуже добре зроблено, а стробоскопи - важливий момент в сюжеті. Я просто хочу, щоб Disney / Pixar і театри виступали з попередженням про те, що фільм містить кілька сцен з такими "стрибаючими" вогнями", - написала вона в твіттері.

За даними Фонду епілепсії, вплив миготливих вогнів з певною інтенсивністю або з деякими візуальними ефектами може викликати напади у приблизно 3% людей з епілепсією. Такий стан відомий як світлочутлива епілепсія, і частіше зустрічається у дітей і підлітків.

Від епілепсії страждають 65 мільйонів людей у всьому світі. Цього року ще 150 000 осіб діагностують цю хворобу. Незважаючи на ряд доступних методів лікування, принаймні в 3 людей з 10 продовжуються напади з неконтрольованими судомами.