Попри домовленості, Денісову знову не пустили до Сенцова

Українського омбудсмена Людмилу Денісову знову не пустили до незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова

Про це вона повідомила у Facebook.

Денісова зазначила, що відповідно до попередніх домовленостей, українська сторона зробила все можливе для мінімальних пересувань і максимального комфорту візитів Тетяни Москалькової до тих осіб, яких вона хотіла відвідати. 

В першу чергу - це Кирило Вишинський.

"Відбулися домовленості з усіма органами, які впливають на те, щоб переправити Вишинського в київський СІЗО. Такі згоди отримані від СБУ, під слідством якого знаходиться Вишинський, від слідчого, який веде його справу, і про супровід його в місто Київ домовилися з МВС", - пише Денісова. 

У цей час український омбудсмен прибула до Лабитнанги, зустрілась із Уповноваженим з прав людини Ямало-Ненецького автономного округу. І потім синхронно омбудсмени обох країн в один час увійшли до колоній.  Денісова об 11 годині, Тетяна Москалькова о 9 годині ранку.

"Ми відвідуємо Олега Сенцова, вона Кирила Вишинського. Більше того, ми даємо їй можливість відвідати Максима Одинцова і Олександра Баранова. А вже після її повернення в Москву ми плануємо спільне відвідування Романа Сущенка. Потім вже подальші кроки по відвідуванню мною Челябінська, де знаходиться Станіслав Клих і Олександр Кольченко. Потім відвідати Миколу Карпюка у Володимирі, пізніше здійснити візит в Ростов і Крим", - зазначає Денісова. 

Втім, зустрічі знову не відбулося. Українскього омбудсмена знову запросили на переговори, втім, вона не впевнена у їх успішності.