Зрадник в рядах Tesla: Маск повідомив про масштабний саботаж у компанії

Ілон Маск розіслав лист підлеглим, в якому звинуватив одного із співробітників Tesla в "масштабному саботажі"

Про це повідомляє видання CNBC, в розпорядженні якого опинився текст листа. Кілька співробітників Tesla підтвердили журналістам його справжність.

Ім'я звинуваченого не розголошується, і зараз, за ​​словами Маска, ведеться подальше розслідування з метою встановити, чи були у цього співробітника спільники в Tesla і працював він з будь-якими сторонніми організаціями.

Маск повідомив в листі, що співробітник вносив зміни в код виробничої операційної системи Tesla (Tesla Manufacturing Operating System) під фальшивими іменами користувача, а також передавав у величезній кількості важливі для Tesla дані невідомим третім особам.

Сюжет CNBC.

"Повний масштаб його дій залишається незрозумілим, проте те, в чому він уже зізнався, звучить досить погано" - повідомляє Маск в листі. За словами глави компанії, свої вчинки співробітник пояснив тим, що він не отримав бажаного заохочення.

"У світлі цих дій, не заохочувати його було безумовно правильним рішенням", - пише Маск.

Гендиректор Tesla припустив, що в диверсії могли бути зацікавлені "брокери з Уолл-стріт", "нафтогазові компанії" і конкуренти з більш великих автоконцернів.

"Як ви знаєте, існує довгий список організацій, які хочуть, щоб Тесла померла. До них відносяться брокери з Уолл-стріт, які вже втратили мільярди доларів і втратять набагато більше. Є нафтогазові компанії, найбагатша індустрія в світі - їм не подобається ідея про те, що Тесла просуває прогрес сонячної енергетики і електромобілів. Не хочу підривати собі мізки, але ходять чутки, що ці компанії іноді не дуже приємні", - зазначає глава компанії.

Маск також нагадав, що деякі традиційні виробники автомобілів занижували дані про шкідливі викиди, а отже, можливо, "готові обманювати і іншими способами".