Із "Шахтарем" попрощався ще один бразилець

Бразильський півзахисник Бернард офіційно попрощався із донецьким "Шахтарем"

Про це повідомляє офіційний сайт "Шахтаря".

"Хочу подякувати гравцям, тренерам, співробітникам "Шахтаря" за ті п'ять років, що ми провели разом. Велике спасибі уболівальникам за підтримку, повагу і дружбу", - сказав Бернард.

Бразилець заявив, що перші три роки у "Шахтарі", коли його тренував Мірча Луческу, були складними, а от сезони під керівництвом Паулу Фонсеки виявилися щасливими.

"Мої перші три роки у "Шахтарі" виявилися важкими, але останні два сезони вийшли дуже радісними і щасливими. Окремо мені запам'яталася наша зустріч з "Манчестер Сіті" у минулій Лізі чемпіонів: щоб вийти в плей-офф, слід було здолати найсильнішу команду Англії, і ми це зробили. Яскрава гра і сильні емоції", - пригадує Бернард.

Бразилець перейшов до "Шахтаря" у 2013 році із "Атлетико Мінейро" за 25 млн євро та став найдорожчим придбанням у історії донецького клубу. Цього сезону закінчився контракт футболіста із чемпіонами України і він отримав статус вільного агента, тож залишить "Шахтар" безкоштовно.

Наразі 25-річний Бернард займається пошуками нового клубу та підтримує форму із "Атлетико Мінейро", бразильцеві не вдалося домовитися із італійським "Міланом" та турецьким "Бешикташем".

Цього міжсезоння "Шахтар" залишили одразу кілька бразильських футболістів, зокрема до "Манчестер Юнайтед" за 60 млн євро перейшов Фред, який встановив новий трансферний рекорд українських клубів.

Натомість "Шахтар" купив двох молодих бразильських футболістів — Майкона та Фернандо та запросив на правах вільного агента форварда "Динамо" Жуніора Мораеса.