Росія розглядає українських в’язнів як товар, яким можна торгувати, - Клімкін

Росія перешкоджає зустрічі омбудсмена Денісової з українськими політв'язнями, бо розглядає заручників "як певний товар, яким можна торгувати"

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної з міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом прес-конференції, повідомляє "Укрінформ".

Клімкін впевнений, що процес відвідання українських політв'язнів у РФ буде складним. Але головна мета української сторони їх звільнити та продовжити скоординований тиск на Кремль.

Міністр зазначив, що з початку вважав, що Росія чинитиме перепони відвіданню українським омбудсменом політв'язнів, оскільки розглядає їх як заручників, "як певний товар, яким можна торгувати, який можна використати як емоційний пресинг".

Клімкін акцентував увагу на тому, що наразі Росія потрапила під "шквал емоцій" стосовно українських політв'язнів.

"Ми маємо використати все, у тому числі чемпіонат світу з футболу, будь-які можливості тиснути на Росію для того, щоб звільнити наших політв'язнів”, - підкреслив Клімкін.

На зустрічі з міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом очільник МЗС України розповів, що "реального і послідовного прогресу" у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі на останній "нормандській зустрічі" не відбулося.

"Російська позиція була на сто відсотків спрямована на легітимізацію своєї окупації - жодного бажання говорити про реальний прогрес, жодного бажання говорити про реальних миротворців, про реальну міжнародну адміністрацію, про реальний поліцейський компонент", - заявив Клімкін.