У липні підвищать пенсії для 1 млн людей, - Розенко

Держбюджет на 2018 рік передбачає підвищення розміру мінімальної пенсії двічі протягом року - з 1 липня та з 1 грудня

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає Урядовий портал.

З 1 липня відбудеться підвищення виплат для тих людей, розмір пенсії яких залежить від прожиткового мінімуму.

"З 1 липня збільшується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Пенсійні виплати зростуть приблизно для 1 мільйона українців", - розповів Розенко він.

Віце-прем’єр-міністр зазначив, що наступне підвищення пенсійних виплат, відповідно до державного бюджету України, відбудеться з 1 грудня: розмір мінімальної пенсії зросте до майже 1500 грн.

"Але якщо у нас з’явиться додатковий ресурс у бюджеті Пенсійного фонду, ми спробуємо позапланово реалізувати певні пенсійні програми, як ми це зробили в жовтні минулого року", - наголосив Розенко.

Тим часом заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі Еспресо.TV повідомив, що закон про держбюджет передбачає збільшення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Тобто усі пенсії нижчі за 1435 гривень, повинні піднятися до цього рівня. Це підвищення отримують ті пенсіонери, які не мають достатнього стажу.

"Наступне підвищення прожиткового мінімуму повинно відбутися у грудні 2018 року. Його піднімуть до 1497 гривень. А на 2019 рік передбачено індексацію пенсій", - додав Шамбір.