У мозку знайшли ділянку, яка виконує нудну роботу. Чому це важливо

Канадські та бельгійські вчені знайшли таємничу область мозку - середню поясну кору і розповіли, що вона відповідає за виконання нудної чи складної роботи

Про це йдеться у дослідженні.

Середня поясна кора відома давно, але до недавна вона була невловимою для дослідників. Вони не могли пояснити, за що саме вона відповідає.

Вчені із Вікторіанського університету та Університету Гента влаштували експеримент. Вони давали людям виконувати різні щоденні завдання і постійно сканували за допомогою нейровізуалізації.

За результатами дослідження, середня поясна кора активізується найбільше, коли людина виконує нудну чи складну справу.

Ця частина мозку працює під час будь-яких занять, але основне завдання -  відстежувати процес виконання, оцінювати час, який потрібен на роботу і утримувати в процесі інші частини мозку. Люди уникають спокуси відволіктися та концентруються на завданні, коли ця ділянка працює.

"Це питання – справжній Грааль для науки, тому що, попри 25 років вивчення, ніхто не знав, що насправді робить ця критично важлива частина мозку", – зазначає когнітивний нейробіолог Клей Холройд.

Вивчення цієї частини мозку може дати важливу інформацію для боротьби з депресією, синдромом дефіциту уваги, з гіперактивністю та хворобою Паркінсона.