Екс-боксера промоутерської компанії Кличків визнали винним у рекеті у США

Колишній боксер промоутерської компанії братів Кличків K2 Promotions Автанділ Хурцідзе визнаний винним у рекеті та шахрайстві у США

Про це повідомляє Boxingscene.

Департамент юстиції США оголосив про визнання грузинського боксера винним у справах про рекет та шахрайство, кожна з яких передбачає покарання до 20 років позбавлення волі. Сумарно Хурцидзе загрожує 40 років в'язниці. Вирок поки не винесено.

У липні минулого року 39-річний Хурцидзе повинен був битися за титул чемпіона світу WBO у середній вазі Біллі Джо Сондерса. Однак за місяць до дати бою Хурцидзе був заарештований у Нью-Йорку в ході спільного рейду поліції, ФБР та Служби зовнішньої розвідки у справі про російську мафію.

Адвокат Хурцидзе, Меган Бенетт, намагалася довести, що її підзахисний познайомився із ватажком угруповання Ражденом Шулая ще у Грузії, а у США просто підтримував з ним приятельські стосунки та до криміналу стосунку не мав.

Проте, у ході судового засідання було оприлюднено відео на якому Хурцидзе та Шулая б'ють невідомого чоловіка по обличчю, вимагаючи у нього гроші. Відомо, що суду представлені й інші відеодокази причетності боксера до злочинів. З моменту затримання у червні минулого року Хурцидзе перебуває під вартою.