Голодування Сенцова: місцевий омбудсмен каже, що українець почувається "цілком нормально"

Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ Анатолій Сак заявив, що відвідав у колонії незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова

Про це Сак заявив у інформаційному запиті від "Укрінформ".

Третя зустріч омбусдмена з Олегом Сенцовим відбулася 20 червня 2018 року під час планової роботи у ВК-8.

"На всі мої запитання громадянин Сенцов охоче відповів, що не в чому не має потреби і почуває себе на цьому етапі цілком нормально. Зараз засудженому Сенцову підтримувальну терапію у вигляді крапельниць здійснюють двічі на добу. Засуджений Сенцов знаходиться під цілодобовим наглядом медичного персоналу. Стан здоров'я засудженого Сенцова тримаю на контролі", - йдеться у повідомленні.

Ямальский омбудсмен також повідомив, що він поінформував Сенцова про те, що "в Управлінні Федеральної служби виконання покарань працюють представники лікарі, які мають намір особисто оглянути Сенцова”.

Проте, за його словами, український політв'язень відмовився, сказавши, що його "цілком влаштовує обслуговування і допомога медичного персоналу колонії".

"Мені не подобається ця метушня з приводу мого здоров'я! Почуваю себе нормально. Скарг і претензій немає! Багато читаю, ходжу по приміщенню", - таким чином регіональний омбудсмен переказав слова політв’язня.