Луценко, Парубій та Пинзеник влаштували перепалку через зрив зняття недоторканності з кількох нардепів

Верховна Рада не розглянула подання Генпрокуратури про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Олександра Пономарьова, також зірвані терміни розгляду подань на нардепів Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Мною були внесені подання щодо зняття недоторканності з 4 нардепів. Всі ці подання зараз розглядатися не можуть, бо були порушені норми закону про регламент. На жаль, регламентний комітет ВР, який повинен розглядати подання у присутності генпрокурора зібрався окремо. Комітет повернув документи до ГПУ у зв'язку з тим, що вони не розуміють, що вони отримали. Це є грубе порушення закону про регламент. Я розцінюю це як очевидне небажання передати розгляд мого подання до сесійної зали", - сказав генпрокурор Юрій Луценко.

Луценко нагадав, що законом встановлені чіткі терміни розгляду подань про депутатську недоторканність. Вони зірвані щодо подань на депутатів Вілкула та Колесникова.

"Ці подання розглядатися не можуть. Інакше вони будуть оскаржені в судовому порядку. Подання на Пономарьова будо відправлено регламентним комітетом до голови Верховної Ради, але з порушенням термінів. Це також унеможливлює розгляд", - додав генпрокурор.

За його словами, повторне внесення подань можливе наприкінці серпня.

"Ми маємо безпрецедентний випадок, коли по трьох поданнях не було рішення регламентного комітету,. Воно було повернуто без присутності генпрокурора. Я очікую рішення профільного комітету щодо закону про зняття депутатської недоторканності, щоб ми раз і назавжди могли покінчити з цією порочною практикою, щоб народні депутати і усі громадяни були рівні перед законом", - сказав голова ВР Андрій Парубій.

Також у обговоренні взяв участь очільник регламентного комітету Павло Пинзеник.

"Є дві людини у цьому залі з схожою схильністю перекладати відповідальність з хворої голови на здорову. Це голова ВР і генпрокурор. Якби ці дві фігури виконували хоча б частково регламентні вимоги, то трошки більше порядку було б у Раді та у ГПУ", - сказав Пинзеник.