В Ізраїлі прокуратура звинувачує дружину прем'єра у шахрайстві

Ізраїльська прокуратура висунула звинувачення в систематичному шахрайстві та зловживанні громадською довірою дружині прем’єр-міністра Ізраїлю Сарі Нетаньяху

Про це повідомляє Haaretz.

Сторона звинувачення вважає, що Сара Нетаньяху неправомірно витрачала бюджетні гроші. Зокрема, вона витратила близько $100 тисяч на замовлення їжі в резиденцію прем’єр-міністра країни з дорогих ресторанів. Відзначається, що мова йде про порушення, допущені за період з вересня 2010 року по березень 2013 року.

За версією слідства, подібними діями дружина прем’єра порушувала правила, які передбачають заборону на замовлення готової їжі з ресторанів безпосередньо в резиденцію в тому випадку, якщо в ній вже й так працюють кухарі.

Сама дружина прем’єр-міністра раніше відкинула всі звинувачення на свою адресу.

У межах цієї справи звинувачення також висунули колишньому заступнику гендиректора канцелярії прем’єра Езру Сайдову. За версією звинувачення, він своїми діями «створював помилкове враження» щодо того, що в офіційній резиденції не працюють кухарі.

Передбачається, що Сара Нетаньяху та Сайдов намагалися одночасно отримувати кошти з бюджету як для оплати послуг кухарів, так і для замовлення їжі з елітних ресторанів.

Раніше в Ізраїлі допитали прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху у зв'язку з підозрами в тому, що він і його родина отримували від бізнесменів подарунки, які оцінюються в сотні тисяч шекелів.