Гройсман не бачить підстав для звільнення Лінчевського через його заяву про онкохворих

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман не бачить підстав для звільнення Олександра Лінчевського з посади заступника міністра охорони здоров’я

Про це він сказав на засіданні парламенту під час години запитань до уряду, відповідаючи народному депутату Валерію Карпунцову (фракція БПП), який зазначив, що за відставку Лінчевського підписалося понад 200 нардепів, в тому числі з коаліції, повідомляє УНІАН.

"Я прослухав плівку (йдеться про виступ Лінчевського на засіданні Рахункової палати, де йшлося про лікування онкохворих — ред.) виступу цього заступника міністра. Якби він так однозначно сказав це (йдеться, що нібито Лінчевський сказав, що лікувати онкохворих не потрібно, оскільки вони й так всі помруть – ред.), то я навіть ні в кого поради не просив, а звільнив його в ту ж хвилину, і це було б моє рішення", - сказав Гройсман.

Гройсман зазначає, що слова Лінчевського "вирвали з контексту". Він додав, що для нього важливо оцінювати ситуацію об’єктивно, а не просто знайти причину для того, щоб звільнити, бо це не правильно.

"Я не хочу його прикривати, я не хочу давати оцінок – він кращий, він гірший. Це моя думка і я на неї маю право", - зазначив Гройсман.

Голова уряду нагадав, що він запросив Лінчевського до себе і сказав, що його словами можна трактувати по різному, і тому в цій ситуації дуже важливо, щоб він проявив своє ставлення до онкохворих, зокрема по догляду у хоспісах.