Путін призначив своїм радником зятя Єльцина, який є тестем Дерипаски

Президент Росії Володимир Путін призначив своїм радником на громадських засадах екс-керівника Адміністрації президента часів Бориса Єльцина Валентина Юмашева

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Водночас російське видання "РБК" із посиланням на джерела зазначає, що насправді Юмашев є фактичним радником Путіна щонайменше 15 років. Увесь цей час він навіть мав власний кабінет на Старій площі в 10 хвилинах пішки від Кремля. При цьому співрозмовник видання надав фото кабінета Юмашева.

Юмашев керував АП Росії з 11 березня 1997 по 7 грудня 1998 року. Другий шлюб узяв із дочкою Бориса Єльцина Тетяною Дяченко. Його дочка від першого шлюбу Поліна в 2001 році одружилася з олігархом Олегом Дерипаскою.

У теперішній час Юмашев володіє половиною 60-поверхового бізнес-комплексу "Імперія" в Москві та половиною бізнес-центру ВАТ "СИТИ". Також він помічений у лобіюванні правих політичних сил, зокрема партії "Правое дело".

На думку російського журналіста Михайла Полтораніна, Юмашев входив до найближчого кола президента Єльцина, в якому обговорювалося питання вбивства опозиціонера генерала Льва Рохліна.