Сенцов "передав привіт" ЄСПЛ після пропозиції припинити голодування

Незаконно ув'язнений у Росії український режисер Олег Сенцов відмовився припинити голодовку за пропозицією Європейського суду з прав людини

Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе, передає "Інтерфакс-Україна"

"На заклик ЄСПЛ Сенцов відповів відмовою та попросив передати суду "великий привіт, нагадавши про його скаргу, якій суд надав пріоритет, але яка залишається без руху вже кілька років", - зазначив Дінзе. 

ЄСПЛ пропонував припинити Сенцову голодувати 20 червня. 

Крім того, Страсбурзький суд повідомив представнику Сенцова про те, що суд запитав у російської влади детальну інформацію щодо здоров'я режисера у зв'язку з голодовкою.

Також, Сенцов спростував  заяву російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо того, що він набрав під час голодування два кілограми, передає Радіо Свобода. 

"Очевидно, Москалькову міг дезінформувати уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (Росії) Анатолій Сак, який регулярно відвідує Сенцова", – сказав Дінзе після зустрічі з Сенцовим.

За словами адвоката, Сенцов щодня п'є по 3,5 л води і йому тсавлять крапельниці з великою кількістю глюкози, амінокислот та поживних вітамінних речовин. Голодування він не припиняв.

Наразі Сернцов голодує вже 40-й день, починаючи із 14 травня

Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ Анатолій Сак після зустрічі 20 червня з Сенцовим заявив про те,  що той "ні в чому не має потреби і почуває себе на цьому етапі цілком нормально".