В Україні завершили формувати спецпідрозділ поліції КОРД

22 червня відбувся 14-й випуск бійців підрозділів поліції особливого призначення КОРД у Черкаській і Тернопільській областях

Цей випуск повністю завершив формування територіальних підрозділів КОРД в Україні, інформує прес-служба Національної поліції.

У заході взяли участь перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін та спеціальний агент з правоохоронних питань посольства США в Україні Метью Торесон.

За словами Аброськіна, кандидати до поліцейського підрозділу особливого призначення пройшли інтенсивний курс навчання, здали іспити і тепер готові відбути у свої регіони для виконання обов’язку.

Майбутні спецпризначенці отримали сертифікати про завершення навчання у відділі підготовки підрозділів особливого призначення Нацполіції.

Аброськін висловив вдячність партнерам із США за вклад в розбудову підрозділу КОРД, зокрема — за надану технічну і методичну допомогу.

Раніше повідомлялось, що Нацполіція отримає 250 сучасних гвинтівок для підрозділу КОРД, а також кілька тисяч сучасних німецьких автоматів до кінця 2018 року.