Збірна України здобула 14 медалей на ЧЄ з дзюдо серед ветеранів

Українські дзюдоїсти виграли 14 нагород на чемпіонаті Європи серед ветеранів

Про це повідомляє Федерація дзюдо Дніпропетровської області.

На континентальній першості у Глазго Україна стала однією з найбільш сильних команд. Наші дзюдоїсти завоювали 14 медалей (4 золотих, 4 срібних, 5 бронзових медалей і золото у командних змаганнях.

Серед інших, чемпіонами Європи стали найтитулованіші представники збірної Ілля Чимчиурі і Сергій Балабан. Обидва боролися у ваговій категорії 90 кг, але Ілля в віковому дивізіоні М4 (45-49 років), а Сергій у віковому дивізіоні М2 (35-39 років). Загалом, Ілля Чимчиурі вже в четвертий раз стає найсильнішим ветераном Європи. Раніше він вигравав золото на чемпіонатах Європи в 2012, 2013 2017 роках.

Сергій Балабан в Глазго оформив золотий європейський дубль. У минулому році він також був чемпіоном Європи. Обидва дзюдоїста провели по 5 поєдинків і у всіх були більш, ніж переконливими. Сергій у фіналі зійшовся з ще одним українцем, який представляє Харків, Денисом Стеценко і виграв у того за 2 хвилини іппоном.

Зі сріблом ветеранського Чемпіонату Європи повертаються додому тренер павлоградської ДЮСШ Олександр Венгер і президент Федерації дзюдо Дніпропетровської області, віце-президент Федерації дзюдо України Михайло Кошляк.

Бронзовими призерами Чемпіонату Європи серед ветеранів стали Сергій Синилов, Олексій Овчаренко та Євген Супрун.