Новинський організував чартер для "десанту" Московського патріархату на зустріч з Варфоломієм

Для сьогоднішнього перельоту ієрархів УПЦ МП з Києва до Туреччини коштом де-юре найзаможнішого депутата Верховної Ради, "опоблоківця" Вадима Новинського спеціально найняли чартер

Про це повідомив нардеп Дмитро Тимчук ("Народний фронт") у себе на Facebook.

“І за доброю традицією вояж адептів “руського міра” від українського екзархату РПЦ до Вселенського Патріарха фінансує відомий "патріот України" Новинський“, - написав він.

Необхідність вояжу високих духовних чинів УПЦ (МП) на Фанар, за його словами, обумовлена зривом планів російського агресора щодо недопущення отримання томосу про автокефалію Української православної церкви.

“У Кремлі і керівництві РПЦ починають розуміти дипломатичну незворотність процесу, в результаті чого, в даний час йде перегляд подальшої стратегії з протидії створенню та становленню Української помісної православної церкви, включаючи і радикальний сценарій“, - пише Тимчук.

При цьому він не виключає, що представники українського екзархату РПЦ і цього разу будуть пробиватися на зустріч у супроводі дипкорпусу країни агресора, "як це сталося під час грудневого вояжу митрополита Антонія, протоєрея Миколая (Данилевича) і народного депутата Новинського".

"Тоді, нагадаємо, "делегацію" зустрічав і супроводжував заступник генерального консула РФ в Стамбулі Дмитро Євдокимов”, - резюмував нардеп.