Рудницька: фестивалі на кшталт Via Carpatia допомагають українцям усвідомлювати себе

Україна починає усвідомлювати себе як унікальна туристична країна

Таку думку в ефірі телеканалу Еспресо висловила заслужена артистка України та громадська діячка Анжеліка Рудницька.  Зокрема, сприяють розвитку української культури найрізноманітніші фестивалі, яких з кожним роком стає все більше.

“Чудово,  що в нас зараз фестивальна культура стала поширеною, цікавою, різноманітною. Всі фестивалі, що зараз відбуваються, вже не замикаються на якійсь одній темі, вони стають мультигалузевими. Via Carpatia це приклад фестивалю, в якому поєднуються автентична музика з сучасною, кіно, мистецтво, наукова складова та екологічна, бо бути в Карпатах і не говорити про екологію також неможливо”, - розповідає артистка.

Такі фестивалі як Via Carpatia не лише, показують світу принади України, але і спонукають до розвитку інфраструктури на місцях. 

“Україна, нарешті, оговтується і починає усвідомлювати себе, як країну туристичну, культурну, наповнену величезною кількістю цікавих проектів  і всіляких особливих, унікальних явищ, які є в різних регіонах. І тому ми вчимося на цьому заробляти. Такі фестивалі спонукають місцевих більше звертати самі на себе увагу. Ми чекаємо що хтось інший прийде, візьме чарівну паличку і все, - Україна наступного дня стане іншою. Але чарівна паличка у кожного з нас в руках і це ніщо інше, як голова, яка повинна думати та  креативити; це працездатність і бажання мріяти. Тому-що, коли ти мрієш і хочеш щось зробити, то весь світ допомагає тобі реалізувати цю мрію . Але не потрібно лежати під пальмою чи каштаном, а щось робити”.