Дякую Володимиру Балуху за мужність, - Порошенко отримав листа від політв'язня

Президент Петро Порошенко отримав листа від голодуючого українського політв'язня Володимира Балуха

Про це президент написав на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що українська влада продовжить боротьбу за звільнення всіх українських заручників, які знаходяться у Росії та на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму. 

"Ніхто не здолає народ, який співає український Гімн навіть в кремлівських застінках - попри заборони та під загрозою жорстокого покарання… Дякую нескореному Володимирові Балуху за його лист та ще більше – за мужність", - наголосив Порошенко. 

Зазначимо, напередодні Балух написав Порошенку листа, в якому розповів, як в сімферопольському СІЗО співали Гімн України. 

У листі він висловив сподівання, що гіркий досвід історії з Росією згуртує цивілізований світ і додасть рішучості і солідарності діям керівництва України, щоб не заходити на "чергове коло кривавих лазень", а зупинити агресора, нехай навіть зазнавши при цьому тимчасові фінансові втрати і деякі незручності в бізнесі.

Нагадаємо, що сьогодні у тимчасово окупованому Сімферополі "суд" розгляне клопотання захисту про умовно-дострокове звільнення Балуха.  

Володимир Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року. За 80 днів після початку голодування активіст втратив 30 кг. 22 червня Балух заявив про початок сухого голодування