"Укроборонпром" передав армії нові радіолокаційні станції

Запорізьке підприємство "НВК "Іскра", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", у присутності президента Петра Порошенка, передало Збройним силам України нові радіолокаційні станції 79К6 та 35Д6

Про це повідомляє прес-служба держконцерну.

"Ви зробили неможливе - в такі короткі терміни відновили виробництво. Там, де виробництво залишилося на окупованих територіях, ви врятували документацію, врятували досвід. Прийняли до себе в колектив конструкторів. І все зробили для того, щоб обороноздатність держави не була меншою. Ваш внесок в обороноздатність країни надзвичайно великий", - сказав Петро Порошенко та подякував колективу за самовіддану роботу.

Серед переданих радіолокаційних станцій - одна з останніх розробок "Іскри" - 79К6, яка вже використовується у Збройних Силах України. Це рухома трьохкоординатна радіолокаційна станція кругового огляду, яка дозволяє виявляти повітряні цілі на відстані до 400 км, подавати їх координати засобам протиповітряної оборони для негайної реакції та знищення супротивника.

Особливістю 79К6 є висока мобільність, завдяки якій час розгортання/згортання системи становить лише до 30 хвилин.

Також військові отримали радар 35Д6 та модернізований до виду 35Д6М РЛС 19Ж6. Ці радари призначені для виявлення цілей на малих та середніх висотах в умовах впливу активних та пасивних завад з видачею координатної та трасової інформації, а також для роботи у складі сучасних автоматизованих систем ППО та для видачі цілевказівок зенітно-ракетним комплексам.

"Високотехнологічне військове виробництво НВК "Іскра" базується на використанні вітчизняних комплектуючих, і колектив підприємства виготовляє, зокрема, надсучасні радіолокаційні станцій у форматі 3D. Ми вже передали зразки новітньої техніки Збройним силам. Тепер вона закриватиме українське небо від ворога", - написав у Facebook Петро Порошенко.